2012. július 4., szerda

Figurás golyórágó

A gyolyórágó, mint olyan, az egyik legelterjedtebb dolog volt a 80-as években. Szinte minden trafikban, boltban, standon lehetett kapni különböző méretben és kiszerelésben. Általános jellemzője volt a színek teljes kavalkádja és a tutti-frutti jellegű ízesítés, melyet néha a zöld színnel jelzett mentolossal próbáltak oldani.

Minősége változó volt, voltak egészen lágyan szétrághatóak, de olyanok is szép számmal, melyek az első harapásra darabosra törtek és csak nagy munka árán lehetett belőle összeügyeskedni egy valamirevaló csámcsognivalót, persze ehhez járt a kötelező koncentráló tekintet és grimaszolás is. Ha jól emlékszem papíron mindegyik fújható volt, a valóságban ez kb 30-40%-ban valósult meg.

Mai bejegyzésünk tárgya a BÉV Csemege Édesipari Gyár által gyártott, meglehetősen egyedi csomagolási formájú rágógumi. Papír hátlapon 3-as, illetve 4-es műanyag "buborékban" helyezkedtek el a rágók. Eléggé kis méretűek voltak, hiszen az egész hátlap kb 5 centiméter átmérőjű. A rágók természetesen színesek voltak, de az ízviláguk nem volt túl változatos.

A lényeg természetesen a hátlap volt, ahol különböző rajzfilm figurák, mese és képregényhősök, valamint filmes karakterek találhatóak Pif-től egészen a Csillagok háborújáig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése