2012. július 1., vasárnap

Kamionos kártya

Hiába, a nagy autók, vontatók, dömperek minden gyerek álma, így nem kell meglepődni azon, hogy se szeri se száma a különböző kamionos játékoknak. Bejegyzésünk tárgya is egy meglehetősen régi és leharcolt (anno a nyolcvanas évek közepén nagyon sokat játszottunk vele) kártyapakli.

Kialakításában illeszkedik a kor megszokott "Mini" "Super Mini" vonalához, játszható adatokkal és klasszikus gyűjtögetős formában is.

A kamionokra nem lehet panasz, tényleg a legjobbak kerültek a válogatásba, Európa és Amerika nagyjából arányosan. A képek kicsit életlenek, az adatok bőségesek és természetesen itt is vannak brutális mindentvivők.

Természetesen ez a pakli is a német ASS Trumpf szériáira alapul (egyes lapok már 1979-ben megjelentek ebből a pakliból a HP Giants Dubreq 7-s szériájában Angliában: http://www.ultimate-top-trumps.co.uk/slideshow/dubreq/series_7/hp_giants/hp_giants.html. ) Egy része az angliában 1982-ben megjelent HP Giants kártyák magyarosítása az Ultimate Top Trump szériából (ez a Dumberq újrakiadása): http://www.ultimate-top-trumps.co.uk/slideshow/waddingtons/international_series_1982/hp_giants/hp_giants.html a pakli jelentős része pedig az 1983-ban megjelent Trucker kártyacsomag másolata, mely Angliában a Waddington International Series-hez tartozott: http://www.ultimate-top-trumps.co.uk/slideshow/waddingtons/international_series_83_85/trucker/trucker.html

Hogy a licenszért fizettek-e azt nem tudom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése