2012. július 26., csütörtök

S2 JET - Matchbox - 1981

Az S2 Jet a Matchbox Lensey Superfast szériájában váltotta az addig No2 számmal szereplő Hovercraft-ot. Az MB2-es vadászrepülőt az S 2 Buccaneer Jet-ről mintázták, de ahhoz csak nagyvonalakban hasonlít.




A Matchbox nyilván a szabályozás miatt az orrkúpot lekerekítette. A be- illetve kiömlőnyílások megmaradtak a motorok előtt, illetve mögött, valamint a felhajtható szárny is, mely műanyagból készült, ellentétben a modell többi darabjával ami fém. Az általam birtokolt darab vörös ablaküveggel rendelkezik, ezt csak 1981-ben gyártották, utána - és előtte is két szériát - sárga üveggel hoztak ki. Később különböző színváltozatokban is megjelent, sőt a szárnyakra matricát is kapott. A prototípusokon kívül azonban a fekete-sárga az S2-es eredeti festése.

Az aljára rögzített kerekek egyrészt kicsit bután néznek ki, másrészt nem is annyira jól gurulnak, hogy azokra ténylegesen szükség legyen, inkább oldották volna meg valamilyen "fémes kiemelkedéssel" a dolgot. A Matchbox felirat, valamint a sorozatszám a szárnyak alján is szerepel, az illesztéseknél pedig egyéb információk láthatóak.

Matchbox MB2 LS2 Lensey Superfast S2 Jet - 1981






Bumfordisága ellenére igényes darab.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése