2012. július 18., szerda

Revue Pocket 10 - fényképezőgép

A német Foto-Quelle által forgalmazott 110-es filmtekercset használó gépet mutatunk be.

A Foto-Quelle a 70-es években Európa legnagyobb fotós eszköz és gép forgalmazói között szerepelt (Sőt 1970-re a világ legnagyobb cégévé vált). Nemcsak saját gyártású, de más cégek által készített termékeket is értékesítettek szerte Európában a Revue és Revueflex márkanév alatt (főleg a hatvanas és hetvenes években ezen márkanevek alatt jelentek meg a Petri és a Konica termékei, valamint a Kyocera, Yashica, Cinon gépek is)

A 110-es filmes szériájukat az AGFA, Agfamatic gépeiről mintázták, sőt egyes AGFA termékek meg is jelentek Revue márkanév alatt, mint az 1973-es Agfamatic 2008. Alapgépük a Revue Pocket 10 is az AGFA letisztult formáit idézi, nem épül külön gépre, egyedi fejlesztés. Alapkoncepciójában megfelel a Kodak és az AGFA által kialakított irányvonalnak, kicsi (alig 14cm hosszú), könnyen kezelhető gép, a hátlap kinyitásával csak be kell helyezni a kazettát és már fotózásra kész is. A filmet manuálisan egy fogaskerék segítségével továbbíthattuk, egy fém "pöcök" húzta fel a gépet, mikor a film megfelelően perforált része elhaladt mellette és az beleakadt. 

A fényképezőgép nem rendelkezik saját vakuval, de bemenetet találunk rajta az exponálógomb felőli oldalon, ahova a típushoz megfelelő bemenetű egyedi vakut csatlakoztathattunk.

Revue Pocket 10 mini fényképezőgép


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése