2012. július 7., szombat

Renault Alpine A310 Politoys (Polistil) másolat

Újra a magyar ipar egyik remekét vesszük elő, ahogy már két bejegyzésben (http://retropresso.blogspot.hu/2012/07/matchbox-hondadora-masolat.html valamint http://retropresso.blogspot.hu/2012/07/atlas-truck-metalcar.html ). Most azonban nem a METALCAR, hanem a METALBOX egyik másolt kisautójával foglalkozunk. A METALBOX volt az a cég, mely szerződésben állt a Matchbox-szal és hivatalosan gyárthatta a kelet-európai piacra a termékeit. Ezenkívül még megjelentetett más gyártók soraiból származó autókat is, némi átalakítással és természetesen a licensz nélkül.

Ilyen a ma bemutatásra kerülő Renault Alpine A310, mely a Polytoys J-szériájába tartozó Renault Alpine A220-as kisautójának a másolata.

Az eredeti Polytoys J12 - Renault Alpine A220    -    Forrás / Source: http://swiftysgarage.net/topic/6860152/1/
Mint látjuk majd a magyar változatot kontrasztosabbra készítették el, mélyebb vonalakkal. Azonban ez nem volt elég, és a modellek egy részét (nem mindegyiket) ellátták szirénával és különböző mentő, illteve rendőrségi felirattal, ami minimum meghökkentő egy ilyen sportkocsi kapcsán. Természetesen ezt is tudták fokozni, hiszen a felirat a következő : Police - Kojak. Ismertem a sorozatot, de Telly Savalas soha nem hasított ilyen járgánnyal, bár szerintem nem ellenkezett volna.

A példányom sajnos már kicsit leharcolt a sok játéktól, a szélvédő kicsit olvadt - talán a napon maradhatott, vagy kályha mellett, de - mint ahogy a sport szeleteken írták anno -ez nem von le semmit az élvezeti értékéből.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése