2012. július 22., vasárnap

Matra Rancho - Matchbox - 1992

A blogon új fejezet kezdődik, azaz elkezdem feltölteni a Matchbox gyűjteményemet is. A sorrend véletlenszerű lesz, így az első jármű az 1982-ben kiadott Matra Rancho lesz.

A Matra Rancho kevésbé ismert, sőt ritkaságszámba megy. Alapjaiban a Simca 1100-asra építették, 3 ajtós, sok üvegfelülettel és emelt hátsó térrel. A gyártása 1977-ben kezdődött és egészen 1988-ig gyártották több néven, mint Matra Rancho, Talbot Matra Rancho illetve Matra Simca. Extraként 3. üléssort is lehetett kérni a hátsó emelt rakodórészbe. Kinézete ellenére - ez egy elsőkerék-meghajtású autó volt, holott egyes részei a land, illetve range roverre emlékeztetnek, - nem volt más, mint egy emelt hátsó részű kombi.

Az eredeti Matra Rancho - forrás / source: http://dayerses.com/photos/matra-rancho/06/

A matchbox kínálatában több festésben is megjelent, valamint kiegészítőket is kapott, mint vontatható motorcsónak. A gyűjteményemben szereplő darab az 1-es számot viselő Marine Rescue feliratú és festésű kisautó. A kialakítás első osztályú, minden kis részlet a helyén van, az első lámpák "üvegből" vannak, a rendszám kidolgozott, valamint a motorházon és a hátsó oldalon a felirat domború és olvasható (elől Matra, hátul Rancho). A lenyitható hátsó ajtó külön extra. A kerekek kicsit emeltek és nagyon jó a rugózásuk.

Ez a változat az 1992-ben kiadott ROW-EM 82-es szériába tartozik. (alvázán 1982 szerepel, de az csak az eredeti kiadásának dátuma, ez a festés 1992-ben jelent meg) MB37-E18

Matra Rancho - igényes kidolgozás.




Az apró részletek is kellő odafigyeléssel készültek a Matra Rancho-n.


2 megjegyzés:

  1. Az eredeti festés az szavannasárga volt, fekete csíkkal az oldalán és a hátsó ajtó felső része kb. instant kitört. :) Nagyon jó volt a darab rugózása.

    VálaszTörlés
  2. Az eredeti festés az szavannasárga volt, fekete csíkkal az oldalán és a hátsó ajtó felső része kb. instant kitört. :) Nagyon jó volt a darab rugózása.

    VálaszTörlés