2012. július 9., hétfő

Matchbox Police Launch másolat - Torpedo



Folytatjuk a már megkezdett sorozatot, melyben magyarországi Matchbox másolatokat mutatunk be. A következőt elvileg a Torpedo nevű cég gyártotta, de gyanúsan kötődik a Metalbox-hoz, ugyanis a Metalbox által gyártott Buggy-khoz sokszor adtak Torpedo motorcsónakokat, melyeket vonatni tudtak egy apró fémlemez segítségével, melynek egyik kiálló végét a csónak alján, az orrában kialakított mélyedésbe lehetett dugni.

Az eredeti Matchbox motorcsónakhoz figurák is jártak:

Forrás / Source: http://www.zig-d.co.uk/diecast/matchbox/1-75.php?list1=6&list2=p&subcat=&cp=1&details=e48_22
A magyar változat nagy vonalakban követi az eredeti hajót, ugyanakkor apró, ámde pozitív újításokat is tartalmaz. Egyrészt a szélvetőt is átlátszó műanyagból készítették (az oldalsó ablakokat megnyújtották egy kicsit és a vezetőfülke széleit kiszélesítették), mint az ablakokat, valamint a vezetőfülke bejáratát is hasonló anyagból. Ez véleményem szerint pozitív változás. A tető illetve motortéren elhelyeztek lyukakat,melyekbe különböző kiegészítőket - zászló, megafon, vízágyú, zászló stb.. lehetett helyezni, illetve ezeket kombinálni, ha összegyűjtögettük őket. A hajócsavar szintén olyan extra, ami az eredeti felé emeli a másolatot. A felépítmény közepére sziréna került. Kialakításában többféle funkciót kapott, az általam birtokoltak mentőcsónakok, de volt rendőrségi és ha jól emlékszem még szafari kialakítás is.




A készítők nem nagyon foglalkoztak azzal, hogy új nevet adjanak a játéknak, egy az egyben átvették a Matchbox elnevezését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése