2012. július 22., vasárnap

NEYWA 304 - rádió

A szovjet rádiógyártás mindig is erős volt. A katonai háttérrel rendelkező gyárak általában a közepesnél jobb technológiát építettek be az egyszerűbb, hétköznapi felhasználásra szánt kisrádiókba is.

Bejegyzésünk tárgya a NEYWA 403-as kisrádió, hivatalos nevén hordozható zsebrádió. Zsebbe nem igazán fért bele, mérete zsebrádióhoz képest nagy volt és viszonylag nehéz. A burkolata műanyag. Hátlapján a TENTO felirat nem a gyárat jelöli, hanem a két Szovjet forgalmazó egyikét, melyek ebben az időszakban ezen termékek import/exportjával foglalkoztak. (A másik MPI volt)

A forgatható tárcsa segítségével lehetett hangolni az adókat a hosszú és középhullámú frekvenciák között, mely hullámhosszokat a hátlapon elhelyezett csúszkával lehetett változtatni. A készülék beépített ferrit-antennával rendelkezik, kihúzható antennája nincs, de külső antennabemenete igen, valamint fülhallgató csatlakozása is. A rádió 9V-os elemmel üzemelt, valamint külső áramforrásra is csatlakoztathattuk.

Mára kicsit viharvert, sok betonozást és külső munkát ért meg, de mind a mai napig működik. A készülék 1986-ban készült, gyártási száma: 9-86-7296.



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése