2012. július 4., szerda

Tini Ninja Teknőcök gyűjtőkártya

A Tini Ninja Teknőcök, vagy Tini Titán Teknőcök 1984-ben jelentek meg képregény formában először a nyilvánosság előtt. Igazi előretörésük 1988-ra datálható, amikor a Playmates Toys elkezdte gyártani a szereplők akciófiguráit. Ezek az akkor már futó rajzfilmsorozattal együtt teremtették meg a mai napig tartó sikert a széria számára. A siker csúcsát nagyjából 1988 és 1993 közé tehetjük.

A blogra felkerülő gyűjtőkártyák édességipari termékekhez tartoztak, legfőképpen rágógumik mellett találkozhattunk velük. Viszonylag nagyok, méretük kb. háromnegyede egy normál kártyalapnak. Érdekesség még, hogy a felkerült 6 lap igazából 3, ugyanis mindkét oldalukon szerepelt számozott kép.





4 megjegyzés:

  1. Szia,
    Érdeklődnék a kártyák származási helye iránt.
    Több kép van a teljes sorozatról?
    Eladóak?
    Köszönettel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözöllek! Ausztriából kaptam őket még 1990 körül, de azt hiszem néhány csomag Magyarországon is kapható volt anno, a "normál" teknőcös matricás rágóval együtt. (azokból is kerül fel nemsokára egy adag, pont ma terveztem, hogy nekiállok, már itt vannak a gépemen a szkennek)

      Sajnos csak ezzel a néhány kártyával rendelkezem.

      Ez a széria az amerikai TOPPS által kiadott gyűjtőkártya német változata nagy valószínűséggel, viszont itt a kártyák mind a két oldalán kép van.

      Megválni nem szeretnék tőlük, meglehetősen ritka darabok.

      Köszönöm az érdeklődésedet!

      Törlés
  2. Köszönöm válaszod!
    Igen, a Topps sorozat képei vannak rajta, amit kiadtak az USA-ban (2 féle verzióban), Írországban (2 féle verzióban), Canadában, Új-Zélandon (2 féle verzióban), továbbá Németországban.
    Jelenleg a német verziót keresem, a többi már megvan.
    Rengeteg kártyám lenne értük cserébe, szintén ritkák.
    Teljes sorozatok is, pl. a 2. rajzfilm ( http://z13.invisionfree.com/Rarecardz_Libary/index.php?s=57cdd13a084aee27e68a89daa71555ce&showtopic=173 ) vagy a 2. film
    széria ( http://z13.invisionfree.com/Rarecardz_Libary/index.php?showtopic=80 ).
    Ha mégis szeretnél cserélgetni, kérlek szólj :)
    Üdv!

    U.I.: Ezen az oldalon találok valahol e-mail címet Hozzád?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az email cím az elveszett valahogy az oldalon: arralszemben@yahoo.com az emailcím ahol megtalálsz.

      Köszönöm szépen, megnézem a kártyákat, de igazából nekem nincs felesleges darab, ezért kicsi az esély arra, hogy ezeket elcserélném. (természetesen később, ha esetleg olyanhoz jutnék ami felesleges számomra, akkor mindenképpen jelzem majd.)

      Törlés